Αγροτικό προϊόν μικρού βιοκαλλιεργητή υψηλής ποιότητας από την Λοκρίδα. Ελληνικά βιολογικά προϊόντα 'Βιόδωρος Γαία' Η 1η Ελληνική καλλιέργεια βιολογικής κινόα είναι γεγονός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας την προσφέρουμε! Εξαιρετική ποιότητα & γεύση! | Κινόα Λοκρίδος βιολογική Προϊόν βιολογικής γεωργίας Προέλευση Λοκρίδα Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007 Βάρος 250 γρ |
Πως την μαγειρεύουμε
Μουλιάζουμε την κινόα για 15 περίπου λεπτά και ξεπλένουμε καλά με πολύ νερό τρίβοντας με τα χέρια μας απαλά τους σπόρους. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να απομακρυνθεί η πικρή ουσία που βγάζει ο φλοιός της. Σε μια κατσαρόλα του 1,5 λίτρου (γιατί η κινόα φουσκώνει) βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 1 ακόμα φλιτζάνι. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό, δηλ. όπως το ρύζι. Σε αντίθεση όμως με το ρύζι, μπορούμε να ανακατέψουμε την κινόα αρκετές φορές, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Θα ξέρουμε πως το κινόα έγινε, όταν οι σπόροι θα έχουν γίνει διαφανείς από λευκοί και το σπειροειδές εσωτερικό θα έχει αποσπασθεί. Αφήστε το σκεπασμένο για 10 περίπου λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και λεμόνι ή το ανακατεύουμε με ψητά ή ωμά λαχανικά ψιλοκομμένα, σκόρδο, δεντρολίβανο και μαύρο πιπέρι για επιπλέον άρωμα και γεύση.
δείτε ακόμα