Πλιγούρι χειροποίητο Βέροιας 'Βιόδωρος Γαία' ΒΙΟ

Σούπα βελουτέ με πλιγούρι

Το πλιγούρι γίνεται από βρασμένο και χονδροαλεσμένο σιτάρι. Έχει σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά, λίγες θερμίδες και είναι πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Συγκρινόμενο με το λευκό ρύζι, το πλιγούρι έχει περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και υψηλότερα επίπεδα βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Υλικά για 4 άτομα:

- 1 φλιτζάνι πλιγούρι,

- 3 καρότα σε ροδέλες,

- 2 μικρές πατάτες σε κύβους,

- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομένα,

- 1 ρίζα πράσο σε ροδέλες,

- 1,5 λίτρα νερό,

- λίγο άνηθο ή δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα, το νερό μαζί με ένα κύβο λαχανικών. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφού βράσουν, με μία τρυπητή κουτάλα παίρνουμε δόσεις από την κατσαρόλα και με το μπλέντερ τα πολτοποιούμε και τα διαλύουμε τελείως. Επιστρέφουμε το μείγμα με τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και το ελαιόλαδο. Ανάβουμε πάλι το μάτι σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις βράσει και το πλιγούρι σβήνουμε το μάτι, αλατο- πιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πλιγούρι χειροποίητο βρασμένο Βέροιας βιολογικό 'Βιόδωρος Γαία'

Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Προέλευση Βέροια

Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007

Βάρος 500γρ

Αυθεντική γεύση!

Αγροτικό προϊόν περιορισμένης παραγωγήςυψηλής ποιότητας από την Βέροια.