Μαγεριά Βιόδωρος Γαία ΒΙΟ
Η μαγεριά παραπέμπει στον πολιτισμό της Μεσογείου.
Είναι όλα τα όσπρια μαζί.
Η ιστορία λέει ότι στην αρχαιότητα οι αγροτικές κοινωνίες συγκέντρωναν λίγα από όλα τα όσπρια νέας εσοδείας, για να τα βράσουν και να τα προσφέρουν στους θεούς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την καινούργια σοδειά.
Παραλλαγές του ίδιου φαγητού συναντάμε σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας και σε πολλές χώρες της ανατολικής Μεσογείου μέχρι σήμερα.
Συνταγή
Υλικά
300 γρ. 'Μαγεριά'
1 κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από βραδίς το μείγμα. Την επομένη βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε, είτε σαν σούπα με το ζουμί τους είτε στεγνά σαν σαλάτα, με ελαιόλαδο, λεμόνι, άνηθο και κρεμμύδι κατά βούληση.
Μαγεριά βιολογική Βιόδωρος Γαία
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Προέλευση Ελλάδα
Συστατικά : φασόλια λευκά*, φακή*, φάβα*, φασόλια ροβίτσα*
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Όπου * Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Βάρος 500γρ
Εξαιρετικό μείγμα οσπρίων βιολογικής καλλιέργειας.
Έχει σπουδαία θρεπτική αξία, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και γίνεται πεντανόστιμη σούπα ή σαλάτα , αλλά και υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια.