Φακόρυζο με μαύρη φακή Βιόδωρος Γαία ΒΙΟ
Συνταγή για φακόρυζο Βιόδωρος Γαία :
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φακόρυζο Βιόδωρος Γαία, 1/2 φ/λ. ελαιόλαδο, 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες , 1 φ/λ. νερό , αλάτι , πιπέρι , γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το φακόρυζο και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20'. Στη συνέχεια το βράζουμε για 15΄ περίπου, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 5' μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το φακόρυζο και το φ/λ. με το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Το σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Φακόρυζο με μαύρη φακή Δομοκού & κίτρινο ρύζι Μεσολογγίου 'Βιόδωρος Γαία'
Σημαντική πηγή σιδήρου
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Προέλευση Ελλάδα
Συστατικά: φακή* μαύρη, ρύζι* κίτρινο
Όπου * Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Βάρος 500γρ