Φακόρυζο Μουτζέντρα Βιόδωρος Γαία ΒΙΟ
Φακόρυζο Μουτζέντρα 'Βιόδωρος Γαία'
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Προέλευση Ελλάδα
Συστατικά: φακή* ψιλή Γρεβενών, ρύζι* νυχάκι Μεσολογγίου
Όπου * Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Βάρος 500γρ
Συνταγή:
Υλικά:
500 γρ. φακόρυζο (μουτζέντρα)
1 δαφνόφυλλο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ,
1/2 ματσάκι δυόσμο,
1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγος χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Μερίδες 4-6
Οδηγίες :
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το φακόρυζο να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το στραγγίζουμε. Ξαναβράζουμε προσθέτοντας 1 λίτρο νερό και τη δάφνη. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια έντονη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ο ζωμός που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα πρέπει να είναι περίπου 2 φλιτζ. τσαγιού. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το φακόρυζο και τον δυόσμο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο