Φασόλια μαύρα βιολογικά Φλώρινας Βιόδωρος γαία
Φασόλια μαύρα βιολογικά Φλώρινας Βιόδωρος Γαία
Προϊόν βιολογικής γεωργίας
Προέλευση Φλώρινα
Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007
Βάρος 400γρ
Αγροτικό προϊόν περιορισμένης παραγωγής υψηλής ποιότητας από την Φλώρινα.
Η 1η ελληνική καλλιέργεια μαύρου βιολογικού φασολιού είναι γεγονός και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας τα προσφέρουμε!
Tα μαύρα φασόλια μας βοηθούν να νιώθουμε ενεργοποιημένοι και πιο γεμάτοι από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη τροφή.
Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, οι οποίες δίνουν ένα αίσθημα πληρότητας. Όπως το κρέας, περιέχουν επίσης πρωτεΐνη, αλλά σε αντίθεση με το κρέας, δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά.
Τα μαύρα φασόλια αποτελούν επίσης μια μεγάλη πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, βιταμίνης Β6 και σιδήρου!
Με όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά δεν είναι τυχαίο που τα μαύρα φασόλια θεωρούνται ως η νέα υπερτροφή!
Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη στα μαύρα φασόλια βοηθάνε στην σωστή μετακίνηση των τροφίμων μέσα από το στομάχι μας και το παχύ έντερο.Είναι ιδιαίτερα εύπεπτα και περιέχουν πάνω από 8 διαφορετικά φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτοχημικά.
Τα μαύρα φασόλια παρέχουν αμινοξέα και μολυβδαίνιο, απαραίτητα για την λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μαζί με τις πολλές βιταμίνες και τις ανόργανες ουσίες που περιέχονται στα μαύρα φασόλια, υπάρχει επίσης φολικό οξύ, το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα των αμινοξέων.
Μπιφτέκια & μπέργκερ από μαύρα φασόλια
Πεντανόστιμα μπιφτέκια από φασόλια μαύρα Φλώρινας.
Συστατικά συνταγής
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. φασόλια μαύρα βρασμένα και στραγγισμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε μαζί με τα φασόλια σε ένα μούλτι μίξερ και τα ψιλοκόβουμε.
Τα μεταφέρουμε σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αυγό, την πάπρικα και το αλάτι.
Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα βάζουμε σ' ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι 4 ώρες για να δέσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε τα μπέργκερ μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά. Τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Διάρκεια: περίπου 1 ½ ώρα