Αλεύρι καρύδας βιολογικό RAW 'Βιόδωρος Γαία

Αλεύρι  καρύδας  βιολογικό RAW  Βιόδωρος Γαία 

Προϊόν βιολογικής γεωργίας 

Προϊόν Σρι Λάνκα 

Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007 

Βάρος 250γρ & 500γρ

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι πολύ ωφέλιμες για την υγεία του ανθρώπου. Βοηθούν τη πέψη, στη μείωση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Ακόμα οι φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να δίνουν το αίσθημα κορεσμού με ταχύτερο ρυθμό.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ:

- Το αλεύρι καρύδας είναι ιδανικό για ψήσιμο. Έχει λιγότερους εύπεπτους υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα αλεύρια, αλλά και ακόμα από ορισμένα λαχανικά.

- Μολονότι δεν περιέχει την πρωτεΐνη γλουτένη, εξακολουθεί να έχει σημαντική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Περιέχει βιταμίνη C. Περίπου 15mg βιταμίνη C για κάθε 100 γραμμάρια αλεύρου. Περιέχει σίδηρο. Άλλες θρεπτικές ουσίες που περιλαμβάνει το αλεύρι καρύδας είναι η βιταμίνη Β1, το μαγγάνιο και το ασβέστιο.

- Το αλεύρι καρύδας έχει το υψηλότερο ποσοστό φυτικών ινών (58%) από οποιοδήποτε άλλο αλεύρι. Οι φυτικές ίνες προωθούν την καλύτερη πέψη, την υγεία της καρδιάς, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μειώνουν τη χοληστερίνη.

- Το αλεύρι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην δίατα απώλειας κιλών. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες δίνει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού, που οδηγεί στη μείωση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους.

- Η ποσότητα του φυσικού σακχάρου στο αλεύρι καρύδας μας επιτρέπει να ελαττώσουμε τη ζάχαρη στη συνταγή, καθιστώντας το ευνοϊκό για τους διαβητικούς.

- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ. Το λαυρικό οξύ είναι ένα κορεσμένο λιπαρό οξύ που είναι απαραίτητο για την υγεία του ανοσοποιητικού. Είναι επίσης γνωστό για την προώθηση του υγιούς δέρματος.

- Δεν έχει χοληστερόλη. 

ΧΡΗΣΗ:

Μπορείτε να χρησιμοποιηθεί σε κέικ, στα μπισκότα, σε πίτες, για τις τηγανίτες σας . Η όποια δημιουργία σας με αλεύρι καρύδας, είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και διατροφικών ινών, με υπέροχη γεύση και υφή.