Κιμάς φασολιού Βιόδωρος Γαία ΒΙΟ

Ο χοντροαλεσμένος κιμάς από αποφλοιωμένα φασόλια είναι τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και εύπεπτες φυτικές ίνες, ενώ περιέχει ελάχιστα λιπαρά και καθόλου χοληστερόλη. Στη χορτοφαγία μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον ζωικό κιμά, όπου αυτός χρησιμοποιείται.

Συνταγή

Υλικά:

- 250 γρ. χοντροαλεσμένα – αποφλοιωμένα φασόλια Παπούδα.

- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι.

- 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου.

- 3 κλωναράκια δυόσμο ή 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο.

- 1-3 κ.σ. καλαμποκάλευρο, χωριστά για το αλεύρωμα.

- 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

- Αλάτι.

- Πιπέρι.

- Ρίγανη (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια, αφού στραγγίσουμε καλά τον κιμά, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια προσθέτοντας καλαμποκάλευρο, όσο χρειάζεται, ώστε να στέκονται. Τα αφήνουμε για 30’ στο ψυγείο να σφίξουν. Τέλος αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Σερβίρουμε 3-4 μερίδες αφράτα, τραγανιστά κεφτεδάκια.

TIP: Αν θέλουμε τα κεφτεδάκια πιο συνεκτικά, προσθέτουμε στο μπολ 1-2 χτυπημένα αυγά.