Φακόρυζο με μαύρη φακή Βιόδωρος Γαία ΒΙΟ

Συνταγή για φακόρυζο Βιόδωρος Γαία :

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φακόρυζο Βιόδωρος Γαία, 1/2  φ/λ. ελαιόλαδο, 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες , 1 φ/λ. νερό , αλάτι , πιπέρι , γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το φακόρυζο και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20'. Στη συνέχεια το βράζουμε για 15΄ περίπου, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 5' μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το φακόρυζο και το φ/λ. με το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Το σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Φακόρυζο με μαύρη φακή Δομοκού & κίτρινο ρύζι Μεσολογγίου 'Βιόδωρος Γαία'

Σημαντική πηγή σιδήρου       

Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Προέλευση Ελλάδα

Συστατικά: φακή* μαύρη, ρύζι* κίτρινο

Όπου * Προϊόν βιολογικής γεωργίας

Πιστοποιείται σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) 834/2007

Βάρος 500γρ